The Boring Company vill bygga tunnelsystem där personer och varor transporteras liknande nätverkstrafik över internet.

Elon Musks företag The Boring Company vill bygga ett 10km långt tunnelsystem mellan Hawtorne och västra Los Angeles. Personer, varor och till och med bilar skulle kunna placeras i vagnar som automatiskt färdas till sin destination i hastigheter på upp till 240 kilometer i timmen på ett sätt liknande nätverkstrafik skriver tidningen Wired.

Tunnelsystemet skulle byggas i flera lager och skulle koppla ihop Hawtorne och Västra LA. Idén skall ha kommit till när Elon suttit fast i Los Angeles rusningstrafik till Hawtorne (där hans företag SpaceX ligger). Elon påstår även att kostnaden skulle bli lägre än för dagens lokaltrafik, något som många ingenjörer är tveksamma till att företaget kan leva upp till. Men å andra sidan är det inte första gången samhället tvekar på Elons visioner då vägen dit är kantad av motgångar. Men vad vi inte får glömma är att han även varit inblandad i företag som Paypal, Tesla, SpaceX och många andra innovativa företag.

Framtidens transportsystem?

En excentrisk drömmares fantasier eller framtidens transportsystem? Det får framtiden avgöra. För innan det blir något grävande behöver Elon få tillstånd från staden, vilket kan visa sig vara den svåraste delen i hela processen enligt Elon.

För att sätta det i perspektiv skulle tunneln kunna gå från ena änden av Stockholm till den andra, eller från GoldWares kontor i Årsta till Bromma flygplats. Hur skulle du dra din tunnel om du fick välja?

Ett tunnelsystem under stockholm på dryga milen, hur hade du dragit det?

Posted in GoldWare and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *